

Heb jij ook soms het gevoel dat BUKADEMHALING niet goed voelt? Omdat je het dan BENAUWD krijgt?
Als je BUIKADEMHALING NIET LUKT: hou je adem zachter, ontspan je, laat je adem gaan. Buikademhaling is niet met veel druk gaan in- en uitademen in je buik. Als je de buikademhaling op die manier gaat toepassen dan gaat dit het middenrif tegenwerken.
Een goed voornemen om een gezonde routine te gaan beginnen. Dat herkennen we zeker! Daarna dit ook volhouden is een ander paar mouwen. Afhaken maken we allemaal mee. Welke nuttige informatie kan je halen uit afhaken? Welke schat aan waardevolle kennis kan hier verborgen zitten? Hoe haal je het gouden ei uit je ervaring met afhaken? Dat vind je in deze vlog!
Wim Hof. 4 valkuilen van hyperventilatie/ sterke ademtechnieken. Zoek ademtechnieken die bij je passen en luister naar je lichaam. Start altijd met zacht. En zolang je lichaam fijn reageert, kan je nog kijken wat je doet om een stapje sterker te gaan. Wil je toch de Wim Hof methode volgen? Zoek een docent die hierin gecertificeerd is.
Maak jij je wel eens zorgen? Welke positieve acties kan je nemen? Hoe hou jij je mentale kracht dichtbij? Pieker je over alles wat gebeurt? Zoveel dingen die in verandering zijn? Over dingen die nog meer in versnelling zijn dan ze al waren? Kunnen we wel iets doen? Wat kunnen we dan doen? Onze ademhaling is ongetwijfeld dé tool van deze tijd & de toekomst.
Trager ademhalen verdubbeld je longinhoud en halveert het effect van dode ruimtes die je dus efficiënter gebruikt. Deze twee samengeteld kan je de totale inhoud van je longen vermeerderd zien tot maar liefst 20% a 22%... Das een pak meer energie! Een vijfde meer energie voor je dag.
Als we sneller gaan ademen, dus de luchtdruk in onze neusholte stijgt, dan ontstaat er een soort kettingreactie. Ons lichaam geeft een afweerreactie ter hoogte van waar de adem te snel stroomt. En uiteindelijk lopen we het risico op meer uitdroging in de longen en verminderde zuurstofopname.
Je adem zorgt niet alleen voor meer zuurstof en energie. Ademhalen werkt nauw samen met bijvoorbeeld je immuunsysteem. Rustig en traag door je neus ademen zorgt ervoor dat virussen, parasieten, schimmels, bacteriën maar ook slechte cellen in je lichaam opgeruimd worden.
De zachte neusademhaling is dé belangrijkste techniek. Om meer zurustof op te nemen maar ook af te geven aan je geest & lichaam. Beschreven in de Pranayama Yoga teksten en ook de basis in de Qigong adempraktijk. Ook voor mij is hij nummer één en blijf ik verdiepen en verfijnen. Dit ene ademprincipe, om zachtjes door je neus te ademen zal je hele gezondheid dit hele verdere jaar verder op spoor zetten. Probeer zeker uit!
We zijn het zo gewoon: het gehijg en getrek aan onze longen tijden het sporten. Het zuchten en blazen alsof dat altijd zo geweest is. Dit is echt voor de pioniers onder ons. Hou je van nieuwe dingen en van wetenschap? Lees dan verder, dit adem nieuws is voor jou!
Je adem kan je heel goed helpen om extra zuurstof te voorzien. En weten hoe dat gaat is één ding dat vind je hier in de vlog. Dit leren toepassen op jezelf is een fantastisch heerlijk traject dat je jezelf kan cadeau doen.
Hoe je ogen ademhalen is een fantastisch stukje informatie die je hier in dit vlogbericht kan vinden. Je ademhaling helpt je ogen mee voorzien van de nodige energie. Ik heb zelf ondervonden hoe een combinatie van oog oefeningen en een aangepaste ademtechnieken mij een verbetert zicht oplevert. Dit kan je doen voor je ogen: verdiep, verzacht en vertraag je ademhaling en voel wat het met je ogen doet.
Als emoties geraakt worden in ons voelen we ons niet altijd in sterke schoenen. Niet elke situatie geeft ruimte om onze diepste eerlijkste gevoelens te gaan uiten. We houden die graag voor onszelf. En soms is dat ook het beste om te doen... Het is wel belangrijk om er af en toe aandacht aan te geven. Emoties gaan vastzitten in je lichaam en dan vooral op je middenrif. Er zijn 4 manieren waarop je adem kan helpen om emotionele stress uit je lichaam te lossen. En die vind je in deze vog!
Als je last hebt van angstige gevoelens, dan horen daar paniekaanvallen bij. Dit is iets dat we nogal eens denken en dat klopt niet altijd. Er kan ook een gevoel van angst als een soort achtergrondruis mee met jou door je dag lopen. Dat is erg vermoeiend en geeft veel spanning. Hoe pak je dat aan? Want je hebt al gemerkt dat ademtechnieken nog meer angst kunnen uitlokken. In dit vlogbericht vertel ik meer over het stressysteem. En geef ik 3 tips over wat je kan doen als je veel angst ervaart.
De spanningslat ligt eigenlijk te hoog. Je weet dat al een tijd en je wil hier iets aan doen. Je voelt je regelmatig overprikkeld, je hoofd blijft vol. De dagen zijn te druk en je agenda lijkt zichzelf te vullen. Je hinkelt tegen overbelasting of burnout aan.... Ben je in herstel van een burnout? Wandelen wordt aangeraden door iedereen. Hoe eenvoudig wandelen ook lijkt, herstel lijkt soms ver weg overheen miljoen struikelblokken.
De spanningslat ligt eigenlijk te hoog. Je weet dat al een tijd en je wil hier iets aan doen. Je voelt je regelmatig overprikkeld, je hoofd blijft vol. De dagen zijn te druk en je agenda lijkt zichzelf te vullen. Je hinkelt tegen overbelasting of burnout aan.... Ben je in herstel van een burnout? Wandelen wordt aangeraden door iedereen. Hoe eenvoudig wandelen ook lijkt, herstel lijkt soms ver weg overheen miljoen struikelblokken.
De spanningslat ligt eigenlijk te hoog. Je weet dat al een tijd en je wil hier iets aan doen. Je voelt je regelmatig overprikkeld, je hoofd blijft vol. De dagen zijn te druk en je agenda lijkt zichzelf te vullen. Je hinkelt tegen overbelasting of burnout aan.... Ben je in herstel van een burnout? Wandelen wordt aangeraden door iedereen. Hoe eenvoudig wandelen ook lijkt, herstel lijkt soms ver weg overheen miljoen struikelblokken.
Ik wacht wel tot het beter gaat. Het zal wel weer rustiger worden. Herken je ook die gedachte? Mijn advies zou zijn om niet te wachten en zo snel mogelijk iets te ondernemen dat jou kan helpen om je groeibeweging, die lastige woelige periode waar je inzit, te gaan ondersteunen.
Lastige perioden, we maken ze allemaal mee. Niet alleen zijn dit bewegingen rondom ons, ze zetten ook onze binnenkant op zijn kop. Dat kan behoorlijk vermoeiend zijn en er is een manier om hier soepeler doorheen te komen. Heb jij afgelopen tijd iets meegemaakt? Da ga je mijn verhaal zeker herkennen. Weet dat je dingen kan doen om jezelf mee draagvlak en steun te geven. In lastige situaties is je gezondheid heel erg belangrijk....
Als je al iets hebt meegemaakt, je komt uit stress of je worstelt je uit een burnout. Je ervaart spanning of angst, dan heb je al wat dingen geprobeerd die je zouden kunnen helpen. Dan weet je ook dat dit niet zo eenvoudig is. Soms werkt iets en dan niet meer. Wat zijn die mechanismen die ons herstel uitmaken? Hoe maken we ze actief? Wat heeft oze ademhaling daarmee te maken? Hoe zorg ik ervoor dat de positieve dingen die ik doe, niet niet terug op mijn tot do lijstje terechtkomen?
Ben je nieuwsgierug naar adetechnieken of heb je al een ademcoaching gevolgd? Dan merk dat er heel veel aanbod is met heel veel keuze. Welke adem methode, Wim HOf, Soma Breathing, Buteyko metode, Oxygen Advantage Training, Pranayma, past bij mij? Om je hierbij te helpen leg ik het verschil uit tussen ademcoaching, ademwerk, ademtherapeie en ademtraining.
Er zijn best veel ademtechnieken... Met verschillende variaties van dikwijls dezelfde basistechnieken. Hoe werken die nu precies? Waarom al die variaties? Ben jij ook nieuwsgierig om te begrijpen waarom een ademtechniek zus of zo opgebouwd is? Hier meer over de 4-7-8 Adem Techniek van Dr. Weil.
Als je bloedgassen goed zitten, dan helpt je adem je botten met het maken van bloedcellen en immuuncellen. Door ervoor te zorgen dat er veel goeie bloedvaten in en uit je botten kunnen. En dat al die bloedbanen van uitstekende kwaliteit zijn. Ademtraining helpt de rijping van bloedcellen in het beenmerg.
Voel je je plots benauwd tijdens ademoefeningen, meditaties of middenin de mindfulness training? Dat kan! Je bent niet alleen! Het is een teken dat je bloedgassen verstoord zijn en dat je ademhaling zelf een beetje tegen jou gaat werken op dat moment.
Je neusholte, een magische plek… Als een rollercoaster passeert je ademlucht daar en ondergaat veranderingen: indringers zoasl baceriën en virussen worden uitgeschakeld. Pollen en roetdeeltjes gefilterd. Je ademlucht verandert in bijna-regen voor ideale opname in je bloedbaan. De magische krachten van het geurcentrum zijn we nog volop aan het ontdekken.
Hoewel de examenperiode ook een periode is van fijn samenzijn, heerljke ontladingen en vind je het misschien leuk dat de agenda voor een tijde een mooie focus heeft.... Toch zijn er ook behoorlijk pieken van spanningen die je ervaart. Wat kan je hiermee doen?
Herken jij je? Worstel jij met een teveel aan druk? Hebben teveel spanningen zich opgestapeld en weet je niet hoe te starten met je herstel? Spanningen hebben grote invloed heeft op je dagelijkse fysieke gezondheid.
Premenstruele klachten? Onderschat ze niet, ze kunnen je gezondheid en je gevoel van welbevinden goed dwarsbomen. Vraag advies aan je arts of aan je therapeut.
De meeste problemen rond seksualiteit bij mannen zit niet tussen de oren. Ze hebben geen emotionele of psychische oorzaak. Voor 80% loopt er meestal iets fysisch mis... En ja, je kan via je ademhaling daar positief op inwerken.