Maak kennis met angst & paniekaanvallen
““Nog eens naar spoed. het is alsof ik een harstilstand heb. Wat als ik echt een hartstilstand heb? Alle testen gedaan. Het is een paniekaanval. Niets aan de hand zeggen ze… Ik voel me zo beroerd en gedesorienteerd dat ik niet weet hoe ik moet thuiskomen. Ik voel me zo onmachtig en verdrietig, het komt niet in mij op om een taxi te bellen. ”
Maak Kennis met Angst- en Paniekaanvallen
Workshops op zaterdagen in 2024
3/08 - 14/09 - 12/10 - 16/11
Van 9u30u tot 12u30
Prijs: 42€
Eenvoudig online boeken.
Lange Elzenstraat 46, Antwerpen
Ik zie je dan!
Cursus rond wat paniekaanvallen precies zijn & wat je kan doen voor jezelf of iemand die dit ervaart.
We bekijken wat ademtechnieken voor kunnen doen in welke fase van de aanval.
Met een fijne relaxatiesessie waar we werken met onstpannende technieken. Ervaar wat voor je werkt en bij je past.
Je leert je zenuwstelsel in flow te houden wanneer je grote druk ervaart.
“Wist je dat je gevoelens van angst misschien niets met angst zelf te maken hebben? Je bloedgassen zijn verstoord, je lichaam en geest zijn uit balans. ”

Angst & paniekaanvallen, emotionele buien, plotse overprikkeling, hyperventileren, racing mind…
Angst & paniekaanvallen, emotionele buien, racing mind, je plots heel overprikkeld of overweldigd voelen, je hoofd slaat op hol. Je begint te hyperventileren. Herken jij je hierin? Wie dit al eens meegemaakt heeft weet dat dit geen pretje is.
Een derde van de bevolking maakt dit minstens een keer mee. Het niet makkelijk om erover te praten en toch is dat nodig. Weet dat je niet alleen bent en dat zo’n aanval niet gevaarlijk is. Maar wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam? En wat doe je als iemand een aanval krijgt?
En vooral wat kan je op dat moment echt doen. En wat doe je beter niet? In deze Crash Course krijg je een kijk op wat zo’n paniekaanval met je doet en wat het is. Wist je bijvoorbeeld dat je gevoelens van angst misschien niets met angst te maken hebben?
We maken kom af met dingen die we automatisch geloven maar niet altijd waar zijn. En dingen die we gewoon zijn om te doen maar die in de realiteit van het moment niet echt helpen.
“Een paniekaanval is een heel bevreemdend gevoel. Het lijkt of je bent niet meer in jezelf. Ik ben geschrokken van de impact. ”
Een voormiddag Crash Course. Boordevol informatie die je nodig hebt om te begrijpen wat en paniekaanval precies is. En concrete tools voor je adem om te starten.
Herkennen & delen. Deze sessie is interactief, laat je nadenken over je symptomen en het verloop van je aanvallen. Je kan ervaringen delen. Je voelt je begrepen en je herkent jezelf.
De linken met je ademhaling worden helder uitgelegd. Waar kan je ademhaling wel helpen en waar niet? En wat is de kennis achter de ademtechnieken?
Doe het zelf. Met deze cursus kan je 4 weken lang aan de slag om je paniekaanvallen goed in kaart te brengen en alvast te starten met trainen van je adem.
Extra hulp. Er wordt uitgelegd wat nodig is om je aanvallen aan te pakken. Dan kan jij de juiste beslissing nemen wanneer en hoe je hiermee wil starten. En wat jouw eerstvolgende stap kan zijn.
“Eenmaal de paniekaanval goed op gang is, helpen ademtechnieken niet meer en doe je ze beter niet. Bekijk je ademhaling als je angst- of paniekaanvallen hebt, doe dit samen met een ademtherapeut. Doe in geen geval Co2 verlagende technieken die je laten snel in- of uitademen, snel of hard blazen. ”
paniekaanval?
Een paniekaanval of een emotionele aanval zijn geen pretje.
Maar zijn niet gevaarlijk.
Maar het verklapt dat je adem niet goed voor jou werkt. Je ademhaling doorheen de dag, voor en na de aanvallen, is niet in orde. Je bloedgassen zijn verstoord.
Je brein geeft het ademsignaal niet correct. Zuurstof heeft daardoor de neiging om te blijven kleven in je bloedbaan en dardoor kan je een licht zuurstoftekort opstapelen.
Goed nieuws is dat je daar iets aan kan doen. Bekijk je ademhaling als je last hebt van angst- en paniekaanvallen.
Ik help je even…
Er is een techniek die je zou kunnen proberen bij de start van een aanval.
Bekijk eerst de vorige video.
Ontdek of je je goed voelt bij de techniek van het handenkopje en of die bij je past. Sommige mensen vinden deze techniek niet prettig. Dan is het beter om samen met een ademtherapeut op zoek te gaan naar een andere ademtechniek die beter bij je past.
Onthou: eenmaal de paniekaanval goed op gang is, helpen ademtechnieken niet meer en doe je ze beter niet. Zorg dat je veilig bent en laat de aanval in dat geval gewoon uitwerken. Meestal duurt dat ongeveer 10 minuten.